fredag 30 maj 2008

Värme, blomning och bevattningssystem


Tack till alla besökare som kom på invigningen i lördags och inte minst tack till alla underbara barn som ger trädgården liv och rörelse. Teckningstävlingen blev en stor succé och vi fick in massor av bidrag. Bidragen finns att beskåda i Villa Abelin.

De senaste dagarna har vi upplevt en intensiv solstrålning och värme. Det gäller att skydda sig ordentligt med huvudbonad och täckande klädsel för att inte bränna sig när man arbetar i trädgårdarna. Solen och värmen samt det faktum att det inte regnat på länge gör att våra dammar blir tommare efter varje dag som går. Dessutom har vi flera läckor på bevattningssystemet som ska se till att rabatterna får vatten när det är torrt. Suck!

Bevattningssystemets stamledning går under huvudaxeln och den är kopplad med uråldriga limfogar som titt som tätt går upp och/eller spricker. Detta gör att vi lagar oss uppåt längs huvudaxeln mot entrékiosken. Så fort vi lagat en läcka får vi testa systemet igen och leta efter nya läckor. Detta tar tyvärr massor av tid.


Samtidigt är parkens rhododendron och gullregn i full blom. Det är enorma färgskiftningar som är värda att se!

Inga kommentarer: