torsdag 10 april 2008

Vår - och full fart

Ja ja. Det finns en tid för allt och tiden är knapp för att blogga. Jag borde ha bloggat för många veckor sedan. Kort summering av vad som har hänt i trädgårdarna sen senaste bloggen:

Vårväder - vinterväder - inte kul - vårväder - elevprojekt - fanastisk vår!

Så här är vi nu. Det är full aktivitet i trädgårdarna, både från personalen och eleverna. Eleverna är i full gång med sina odlingsprojekt som de utför under kursen "Småskalig ekologisk odling". I höstas läste eleverna grundkursen i hortikultur för mig och det blev en väldigt mycket teori och väldigt lite praktik. Nu gör vi det omvända.


Eleverna har delats upp i sex grupper på sex olika odlingsprojekt med olika inriktning: Kompost, kryddträdgård, köksväxtträdgård, fruktträdgård, hasselnötsodling samt plantskola. De får totalt 15 dagar under en sjuveckorsperiod på sig att planera, utföra och avsluta dessa projekt. Jag är övertygad om att det blir fantastiskt resultat! De har bara hunnit börja, men redan kan man skönja delar av slutresultatet. Som ni ser bifogar jag lite bilder!


I övrigt går arbetet i trädgårdarna framåt. Med våren kommer värmen och med värmen kommer gräset. Vi har inlett gräsklippandet med vår nya maskin och kantskärningen har hållt på några dagar nu. Mästarrabatterna, också det ett elevprojekt i anläggningskursen, börjar ta form så sakteliga.

Inga kommentarer: