onsdag 29 oktober 2008

Höst och beskärningsdags

Även om det är höst slutar inte arbetet i parken. Inte mitt bloggande heller för den delen, även om inläggen inte kommer lika ofta.

Höstfärgerna i parken har varit och är fantastiska. En lång period i början av oktober med svala nätter med kalla klara dagar har lockat fram det bästa av trädens färger. Nu börjar dock de senaste dagarnas blåsiga och regniga väder ta ut sin rätt och löven faller undan för undan. I och med att parken inte är öppen för besökare är det inte sådan brådska med att få undan löven, men vi försöker ändå hålla gångarna någorlunda framkomliga.

Annars har det myckna regnandet de senaste dagarna gett oss en hel del innearbete. Vi ser över våra park- och trädgårdsmöbler, något som inte heller är gjort på ett bra tag. Alla trädetaljer på bänkar och stolar behöver antingen målas eller bytas ut. En hel del stenstoder och smidesdetaljer behöver också sin beskärda del av rengörning och målning.

Dessutom har trädgårdsmästareleverna, årgång 08, haft en större beskärningsövning i trädgårdarna. Här kommer lite smakprov och jag hoppas ni noterar de vackra höstfärgerna.


Södra sidan av Kungens ravin gick knappt att känna igen efter att eleverna hade beskurit. Helt plötsligt såg man bäcken.

Den "lilla" vresboken (Fagus sylvatica f. Tortousa)före och efter. Helt plötsligt kom bäcken fram.

Inga kommentarer: